За нас

Очна болница „Зора” е една от водещите болници в България, специализирана в областта на офталмологията. Диагностиката и лечението обхваща целия спектър очни заболявания, включително редки и сложни случаи, които изискват сложен и комплексен подход при поставяне на диагнозата и последващо успешно лечение.

Клиниката е създадена през 2001 г. от проф. д-р Ива Петкова, национален консултант по очни заболявания. На територията й работят два медицински центъра - "Зора" и "Светлина", което пести времето на пациентите и им дава възможност да получават диагностика, изследвания и лечение, включително и по Здравна каса. 

В болницата работят медици, специализирали в чужбина и обучени да работят с модерната апаратура. През диагностично - консултативните кабинети преминават над 10 000 пациенти годишно и се извършват над 1000 операции. Големият клиничен и научен потенциал на болницата през последните години я превърна в признат център за диагностика и лечение на някои основни заболявания на окото.

Болницата е оборудвана с високотехнологична апаратура и предлага модерни методи за :

  • Цялостна диагностика на окото
  • Рефрактивна хирургия на катаракта (старческо перде)
  • Витреоретинна хирургия
  • Лазерно лечение на заболявания на ретината
  • Лазерна корекция на рефрактивни (зрителни) аномалии - миопия(късогледство), хиперметропия(далекогледство), астигматизъм и пресбиопия (старческо късогледство)
  • Kорекция и изписване на индивидуални лещи при кератоконус
  • Корекция на зрението на слабозрящи с предписване на телескопични очила

През 2010 година клиниката разкри сектор "Лазерна корекция на зрението", оборудван с най-модерна апаратура - ексхимерен лазер Alegretto WaveLight.

Ако желаете консултация или преглед, свържете се с нас!