Лекари от "Зора" участваха в Академия "Офталмология"

От 28 април до 1 май 2023 година в гр. Панагюрище се проведе първата в България Академия "Офталмология", която събра водещи специалисти и специализанти от цялата страна. В този първи по рода си форум се включиха близо 200 участници, от които 150 млади офталмолози и специализанти по очни болести.

Събитието беше организирано от Българско дружество по ретинология, Българско дружество по детска офталмология, невроофталмология и офталмогенетика, Българско глаукомно дружество и с подкрепата на Българския лекарски съюз.

Болница „Зора“ беше представена от проф. д-р Ива Петкова като председател на Българското дружество по ретинология, д-р Ирина Кунева - началник "Очно отделение", д-р Мария Янева, д-р Каролина Телбизова, д-р Ана Георгиева, д-р Димитър Димитров, д-р Пламен Йорданов и д-р Александрина Гъцева.

Двата основни дни на Академията бяха събота и неделя, като в събота се проведоха основно практически и теоретични курсове за диагностика на заболяванията, а в неделя – терапевтични курсове. Бяха разгледани заболявания в областта на детските очни болести, заболявания на ретината и глаукома. Проведоха се лекционни курсове, семинари и практически курсове с насоченост към диагностиката и терапията на диабетната ретинопатия. Младите колеги бяха обучавани на индиректна офталмоскопия, флуоресцеинова ангиография и лазерна терапия на заболявания на ретината. Предвиждаме Болница „Зора“ да продължи да участва активно в изявите на Академия "Офталмология".

Благодарим на всички лекари и всички участници, които посетиха Академия "Офталмология"!