Лазерно лечение

В Очна болница "Зора" прилагаме най-новата технология за премахване на перде - фемтосекунден лазер. Технологията гарантира съвършени резултати и сигурност за хирурга и пациента. Тя има редица предимства пред обикновената катарактална хирургия. 

Избирайки Alcon LenSx® лазер за извършване на операцията на катаракта, ще се радвате на иновативно решение и специално програмирана процедура. Компютърно контролиран лазер позволява на хирурга да планира и извършва операцията, следвайки строго индивидуалните характеристики на Вашето око, което не може да се постигне с други хирургични методи.

С лазера LenSx® може да сте сигурни, че сте избрали най-съвременната и иновативна технология за операция на катаракта, която съществува в момента. Всяка операция с него е безкръвна, уникална и строго индивидуална. Компютър сканира окото на пациента в 3D изображение. После се центрира върху окото и за секунди прави разрезите, без хирургът въобще да го докосва. Такава точност е невъзможна при обикновена хирургия, от нито един лекар в света. 

При лазерната процедура се използва местна упойка, тя продължава не повече от 20 минути и е много щадяща за пациента. Може да се прилага дори при много възрастни пациенти с други съпътстващи заболявания.